Europa en de Picture_12.png

Weet u nog hoe Michael Gorbatsjov met zijn boek het Europese Huis in 1987 de weg voorbereidde voor de in veler ogen totaal onverwachte val van de muur van Berlijn ?

Na de val van de muur van Berlijn ontstond een nieuwe dynamiek in Europa die nu uitgemond is in de eurocrisis. Wat zijn de werkelijke oorzaken van deze crisis ?

Worden de oorzaken van de crisis begrepen door de politici van wie de kiezers nu oplossingen verwachten ?

Is het eigenlijk wel een louter financiële crisis of is het een veelomvattende crisis, een morele crisis ?

Zijn er in Nederland politici op wie wij kunnen vertrouwen als het gaat om een echte oplossing van de crisis en kunnen wij op 12 september 2012 op die politici stemmen ? Of moeten wij stemmen op kandidaten die de Nederlandse AAA status weten te bewaren en een oplossing bieden die op korte en langere termijn zorgt voor de ontlasting van de huishoudens van 17 miljoen Nederlanders en 500 miljoen Europeanen ?

Wat vinden wij van de inzichten van de Duitse denktank Europolis ? En wat vinden wij van de inzichten van FAMILIA ?

Picture_12.png          Open uitnodiging aan Prof. Markus Kerber

A parallel currency as the way out of the crisis

"The Guldenmark is the solution in the irreconcilable and historical fight between the Euro supporters and opponents", Markus Kerber explains this unusual idea of overcoming the Euro crisis in his presentation. The Guldenmark is the "historical compromise", the "radical third way" and according to both the initiators, it's the way out of the crisis. The idea: the Guldenmark, based on the former German and Dutch national currency, would be introduced as a parallel currency to the Euro in the current account surplus countries with an A-rating. Accordingly, Germany, Austria, Netherland, Finland and Luxembourg will get the possibility of legally introducing Guldenmark besides the Euro. However the currency should be principally available in all EU countries, Kerber said: "The Guldenmark must be open in north, south and in the east!" As soon as France, Spain and Italy overcome their current debt problems and improve their competitiveness, they would be the next potential Guldenmark countries.

You must install Adobe Flash to view this content.
You must install Adobe Flash to view this content.

sitestat

De ruim 9 miljoen stemmers die op 12 september 2012 in het stemhokje staan, moeten in ieder geval geen stem uitbrengen op de partijen die hebben laten zien dat zij de complexe problematiek niet hebben begrepen en ook niet hebben begrepen wat de juridische en politieke manco's zijn van het ESM waarover nu het Constitutioneel Hof in Karlsruhe alsook het Europese Hof van Justitie zich buigen.

Politici, die van het ESM en de juridische en politieke implicaties daarvan geen kaas gegeten hebben, zijn om in de woorden van Geert Wilders te spreken : ' De knip voor de neus niet waard '.

Stem Lijst 13. Stem Marek.

 

o01_15118172_resized.jpg